HEADLINES
Loading...

Υπερήρωες ανάμεσά μας

Οι υπερήρωες έχουν αρχίσει να ξεπηδούν από τις σελίδες των κόμικ και τις τηλεοπτικές ή κινηματογραφικές οθόνες και να βρίσκονται… στους δρόμους των πόλεων καταπολεμώντας την εγκληματικότητα. Το φαινόμενο των RLSH- Real Life Super Heroes διαδίδεται όλο και περισσότερο στις ΗΠΑ και μάλιστα μέλη του κινήματος Superhero από το Σιάτλ βρέθηκαν αυτή την εβδομάδα στο Λονδίνο για ένα μονοήμερο συνέδριο.

Δεν φορούν τη στολή του Μπάτμαν αλλά έχουν αλεξίσφαιρο εξοπλισμό, ασύρματο και όπλα που προκαλούν ηλεκτροσόκ.

Ο αρχηγός τους είναι ο 25χρονος Phoenix Jones (κατά κόσμον Ben Fodor) που δηλώνει: «Δεν φοράμε μπέρτες, είμαστε σωστά εκπαιδευμένοι, καλά εξοπλισμένοι και παίρνουμε την αντιμετώπιση του εγκλήματος πολύ σοβαρά.

Το μήνυμά τους προς τους Βρετανούς είναι να μην κλείνουν τα μάτια όταν κάτι κακό συμβαίνει και να παρεμβαίνουν αλλά μόνο όταν είναι ασφαλές να κάνουν κάτι τέτοιο. Δεν προτείνουν να αντιτίθεται κανείς σε οπλισμένους εγκληματίες αλλά ένα τηλεφώνημα στην αστυνομία μπορεί να σώσει ζωές.

Ο Phoenix υποστηρίζει πως έχει συλλάβει περισσότερους από 250 εγκληματίες και πως απέτρεψε τρομοκρατικό χτύπημα στο Σιάτλ. Στην πόλη του είναι μια οικεία φιγούρα με την ειδική στολή του.

Η φίλη του είναι η Purple Reign που κρατά μυστική και την ταυτότητα και την ηλικία της. Υπήρξε θύμα κακοποίησης και μάχεται κατά της οικιακής βίας.

Ο Phoenix απορρίπτει τον ερασιτεχνισμό σε μια τέτοια δραστηριότητα και υπογραμμίζει τη σημασία οι RLSH να έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και τις κατάλληλες δεξιότητες.


«Δεν αστειευόμαστε. Απαιτούμε οι άνδρες μας να έχουν στρατιωτικό ή αστυνομικό background ή να γνωρίζουν πολεμικές τέχνες και είμαστε όλοι καλά εκπαιδευμένοι και καλά εξοπλισμένοι», τονίζει.

Ο ίδιος ασχολήθηκε με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας όταν κάποιος του επιτέθηκε ενώ ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του γιου του. Κανείς δεν τον βοήθησε.

Μια εβδομάδα αργότερα είδε έναν φίλο του να πέφτει θύμα επίθεσης. Φόρεσε τη μάσκα του σκι που είχε στο αυτοκίνητο και, αφού κάλεσε την αστυνομία, κράτησε τους κακοποιούς μέχρι αυτή να φτάσει.

Από τότε έγινε Phoenix Jones.

Οι Βρετανοί υπερήρωες

Knight Warrior (κατά κόσμον Roger από το Salford)


Ο 20χρονος περιπολούσε τους δρόμους στο Salford του Μάντσεστερ από τις 9 το βράδυ έως τις 2 τη νύχτα. Ωστόσο πριν λίγο καιρό «κρέμασε την κάπα του» γιατί κάποιοι κακοποιοί τον αναγνώρισαν ενώ φορούσε τα κανονικά του ρούχα και τον χτύπησαν.

Shadow (κατά κόσμον Ken από το Yeovil)


Ο 34χρονος ειδικός στις πολεμικές τέχνες είναι πατέρας δύο παιδιών και εργάζεται για το στρατό αλλά σε πολιτική θέση. Υποστηρίζει πως έχε αποτρέψει δεκάδες επιθέσεις ενώ άφησε έναν εγκληματία δεμένο σε ένα φανοστάτη για να τον βρει η αστυνομία.

Statesman (κατά κόσμον Scott, από το Birmingham)


Ο 28χρονος φορά τέσσερα βράδια την εβδομάδα τη στολή του και έχει τα μάτια του ανοιχτά για επίδοξους εγκληματίες στο Birmingham.

Dark Spartan (κατά κόσμον Will από τοTorquay)


Ο 29χρονος περιπολεί το Torquay στο Devon φορώντας εξοπλισμό και ένα κράνος που θυμίζει αρχαίο Έλληνα πολεμιστή. Οικονομικός σύμβουλος στο επάγγελμα, λέει πως το βασικό του πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχουν στην πόλη του εγκληματίες κι έτσι μένει άπραγος.

Angle Grinder Man (άγνωστη ταυτότητα, δρα στο Λονδίνο και το Kent)


Η πραγματική του ταυτότητα δεν έχει γίνει γνωστή αλλά είναι πολύ γνωστή η γαλάζια/χρυσή στολή του. Ο Angle Grinder Man έχει συγκεκριμένη αποστολή: «κόβει» τις δαγκάνες που βάζει η τροχαία στα αυτοκίνητα οδηγών που παρανόμησαν.