HEADLINES
Loading...

Επαναστατικό σύστημα εντοπίζει μέσω ασύρματου διαδικτύου την κίνηση πίσω από τοίχους

Ένα επαναστατικό σύστημα που χαρίζει X-ray όραση δημιούργησαν ερευνητές του ΜΙΤ, το οποίο θα μπορεί να ενσωματωθεί στο μέλλον στις ηλεκτρονικές συσκευές και θα εντοπίζει την ανθρώπινη κίνηση πίσω από τους τοίχους. Το σύστημα είναι ριζικά διαφορετικό από τις προηγούμενες προσπάθειες, οι οποίες έχουν στηριχθεί στην ακριβή τεχνολογία των ραντάρ. Το σύστημα γνωστό και ως Wi-Vi, μεταδίδει ένα χαμηλής ισχύος Wi-Fi σήμα που ανακλάται από τους ανθρώπους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση τους.

Οι ερευνητές τόνισαν ότι ήθελαν να δημιουργήσουν μια συσκευή χαμηλής ισχύος, φορητή και αρκετά απλή στη χρήση για τον οποιονδήποτε. Το σύστημα χρησιμοποιεί δύο κεραίες για τη μετάδοση του σήματος και ένα μονό δέκτη για να διαβάσει τα κύματα που επιστρέφουν.

Το σήμα από τη δεύτερη κεραία είναι το αντίστροφο της πρώτης, έτσι αν το άτομο κινείται πίσω από τον τοίχο, όλες οι αντανακλάσεις από τα στατικά αντικείμενα ακυρώνονται και το μόνο πράγμα που καταγραφεί η συσκευή είναι το κινούμενο πρόσωπο.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το Wi-Vi σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αποστολές αναζήτησης και διάσωσης όπως επίσης και στην εξεύρεση παγιδευμένων επιζώντων κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών. Θα μπορούσε επιπλέον να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τους αστυνομικούς στον εντοπισμό εγκληματιών που κρύβονται σε κτίρια αποφεύγοντας μία αιματηρή ενέδρα.