HEADLINES
Loading...

Το επόμενο extreme sport θα γίνεται... στο διάστημα

Όταν ο ριψοκίνδυνος Felix Baumgartner έσπασε τρία παγκόσμια ρεκόρ στις 14 Οκτωβρίου του 2012, πηδώντας από μια κάψουλα 127.852 πόδια (περίπου 40.000 μέτρα) πάνω από τη Γη, χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούσαν και χωρίς καμιά αμφιβολία, όλοι θα αναρωτιόντουσαν «εγώ θα το τολμούσα;». Φυσικά, δεν είναι σίγουρο ότι θα τολμούσαν όλοι να πηδήξουν, αν τους δινόταν η ευκαιρία, αλλά δυο εταιρίες το έχουν βάλει σκοπό να δημιουργήσουν μια στολή για το διάστημα που θα κάνει ένα άλμα στο σύμπαν πιθανό για όποιον έχει την επιθυμία να το δοκιμάσει. Η Solar System Express και η Juxtopia, που έχουν και οι δυο τη βάση τους στη Βαλτιμόρη, συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν μια στολή κατάλληλη για ένα άλμα στο διάστημα. Το εγχείρημά τους θα μπορούσε, όπως ισχυρίζονται, να βγει στην παραγωγή μέχρι το 2016, ενώ η αρχική δοκιμή θα γίνει με ρομπότ κι όχι με άνθρωπο.

Η στολή θα είναι φτιαγμένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αντέχει στις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας και της πίεσης και θα βοηθάει το χρήστη να αντιμετωπίσει την έλλειψη οξυγόνου.

Πριν από το άλμα, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει τις ενδείξεις των ζωτικών του οργάνων, καθώς και τις τεχνικές λεπτομέρειες που σχετίζονται με τις εξωτερικές συνθήκες, ενώ οι πυραυλικοί προωθητήρες στις μπότες της στολής θα βοηθούν τη σταθεροποίηση της πτώσης του χρήστη.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει πώς μπορεί να μοιάζει μια τέτοια στολή, όμως το πραγματικό ερώτημα είναι άλλο: εσείς θα το τολμούσατε;