HEADLINES
Loading...

Η Ford συνεργάζεται με το πυραυλικό πρόγραμμα της Ρωσίας (Βίντεο)

Λίγα πράγματα είναι πιο σημαντικά στο Διάστημα από την αξιόπιστη επικοινωνία, γι' αυτό και το σύστημα διασύνδεσης Γης και Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού είναι από τα καλύτερα που κατασκευάστηκαν ποτέ. Αυτός είναι και ο λόγος που προσέγγισε η Ford ρώσους επιστήμονες: για να μάθει από πρώτο χέρι πώς διατηρείται η απρόσκοπτη ροή πληροφορίας τόσο μεταξύ των συστημάτων όσο και ανάμεσα στους ρομποτικούς φροντιστές τους, εφαρμόζοντας τα δεδομένα στον κόσμο της αυτοκίνησης, για να κατασκευαστούν έτσι ασφαλέστερα αυτοκίνητα που θα «συνομιλούν» μεταξύ τους! Για τα επόμενα τρία χρόνια, η Ford θα συνεργαστεί στενά με το Πολυτεχνείο της Αγίας Πετρούπολης για να μελετήσει τα διαστημικά επικοινωνιακά πρότυπα και τη ρομποτική τεχνολογία, εξάγοντας πολύτιμα συμπεράσματα για την επικοινωνία όχι μόνο μεταξύ αυτοκινήτων, αλλά και ανάμεσα σε οχήματα και δομές ελέγχου.

Ο συνδυασμός ενός πλέγματος από επικοινωνιακά πρωτόκολλα και η διασύνδεσή τους σε ένα συνεκτικό σύστημα θα αποτελέσει το κλειδί για τη δημιουργία ενός μέλλοντος χωρίς τροχαία ατυχήματα, με το μεγάλο ζητούμενο να είναι φυσικά η απρόσκοπτη λειτουργία των δικτύων αυτών.


Το βάρος θα ριχτεί στη λειτουργικότητα των επικοινωνιακών συστημάτων και κυρίως στην επισκευή των βλαβών, που μπορούν να ανατρέψουν ολόκληρη την επικοινωνιακή πράξη. Κι εδώ θα συμβάλει η ανάλυση της διαστημικής επικοινωνίας, που διαθέτει δομές για την επανόρθωση του συστήματος έπειτα από βλάβη, καθώς η ανεμπόδιστη ροή πληροφορίας είναι το μεγάλο ζητούμενο στη διαστημική περιπέτεια.

Η Ford ελπίζει να δημιουργήσει ένα πρωτόκολλο έκτακτης ανάγκης, στα πρότυπα του διαστημικού αντίστοιχου, που θα ενημερώνει τους οδηγούς, τα αυτοκίνητα και τις δομές ελέγχου για βλάβες στο οδόστρωμα, δυστυχήματα και άλλα αναπάντεχα συμβάντα, με τη ρομποτική τεχνολογία να έρχεται να συμβάλει επικουρικά.

Και για να αποκτήσει η Ford την απαραίτητη τεχνογνωσία, είναι πλέον υποχρεωμένη να τραβηχτεί στη Ρωσία για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο των απολύτως ασφαλών δρόμων...